Доступність посилання

ТОП новини

Кремль заперечує звинувачення про систематичне вживання допінгу атлетами


Дмитро Пєсков (©Shutterstock)
Дмитро Пєсков (©Shutterstock)

У Кремлі заперечують звинувачення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) щодо систематичного вживання російськими легкоатлетами допінгу і називають такі заяви необґрунтованими.

«До пред’явлення якихось доказів… важко приймати ці звинувачення, вони досить необґрунтовані», – сказав 10 листопада речник Кремля Дмитро Пєсков.

Раніше сьогодні Міністерство спорту Росії заявило, що відкрите до тіснішої співпраці з WADA для усунення порушень у роботі російського антидопінгового агентства і його лабораторії.

9 листопада голова незалежної комісії WADA Дік Паунд заявив, виступаючи в Женеві, що Росія, як виглядає, має «підтримувану державою» допінгову програму.

За словами Паунда, міністр спорту Росії Віталій Мутко не міг не усвідомлювати використання допінгу російськими атлетами. Він додав, що навіть Федеральна служба безпеки Росії залучена до цього.

Комісія WADA рекомендує Міжнародному олімпійському комітету заборонити всім російським атлетам брати участь у змаганнях Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, зокрема, і в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро наступного року.

Серед п’яти спортсменів, яких рекомендують відсторонити від легкої атлетики назавжди – золота медалістка 2012 року Марія Савінова-Фарносова.

Пізніше Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) заявила, що буде вирішуватися питання про запровадження санкцій проти Росії, включаючи атлетів, яких підозрюють у вживанні допінгів.

XS
SM
MD
LG