Доступність посилання

ТОП новини

Під парламентом вимагали ухвалення 10 антикорупційних законів


Громадська акція за прийняття 10 законів з «безвізового пакету»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

10 листопада громадські активісти провели під Верховною Радою України акцію з вимогою до депутатів ухвалити десять законів, які входять до так званого «безвізового пакету». Ці закони стануть основою подальших реформ в Україні і забезпечать не тільки довіру з боку ЄС, але й подальшу підтримку й інвестиції від Євросоюзу, заявляють активісти.

«Закони ці не ухвалюють, тому що вони можуть боляче вплинути на депутатів. Реформи – це завжди важко для всіх. Але з впровадженням змін, які вимагає Євросоюз, нам почнуть більше довіряти. Це також початок серйозних інвестицій, які будуть контролюватися, і які не можна буде покласти у кишеню. Врешті-решт, ми офіційно перейдемо на європейський цивілізований шлях», – сказала Радіо Свобода одна з організаторів акції «Don't FU€K with us» Марія Драгіна.

На акції зібралось близько 200 людей, які, за їхніми словами, не представляли жодну з політичних сил. Унікальність цієї демонстрації в тому, що на ній зібрались безпартійні громадяни, які самоорганізувались за допомогою соцмереж і прийшли вимагати від депутатів потрібних для України змін, заявив інший учасник акції, Георгій Тихий.

«Після Помаранчевої революції почались якісь бійки та розбірки, і люди просто відсторонились від політики. А потім був обраний на чесних виборах президент Янукович. Тому відсторонюватись від політики не можна, і треба вимагати від депутатів те, що нам потрібно. Інакше депутати не будуть нічого робити», – сказав Радіо Свобода Георгій Тихий.

Організатори заохочували людей поширювати в соцмережах хештег #UA101010 для підтримки.

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні розглядає законопроекти «безвізового» пакету. На даний час депутати ухвалили чотири закони в цілому і один у першому читанні.

XS
SM
MD
LG