Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії задовольнив клопотання про пом’якшення покарання екологу


Євген Вітішко
Євген Вітішко

Кірсановський суд Тамбовської області Росії 10 листопада замінив екологу Євгенові Вітішку відбування покарання в колонії на обмеження свободи.

«Суд задовольнив клопотання про пом’якшення покарання Вітішку», – йдеться у повідомленні в Twitter «Екологічної вахти по Північному Кавказу».

Якщо жодна зі сторін не оскаржить рішення, через 10 днів еколог зможе залишити колонію.

16 листопада в Кірсанові відбудеться суд щодо умовно-дострокового звільнення Вітішка.

Активіста «Екологічної вахти по Північному Кавказу» Євгена Вітішка засудили у 2012 році на три роки позбавлення волі умовно у справі щодо псування паркану біля об’єкту, який захисники природи вважають дачею колишнього губернатора Краснодарського краю Росії Олександра Ткачова. Пізніше міський суд Туапсе змінив екологові умовний термін на реальний.

Кірсановський районний суд тричі відмовляв у клопотаннях захисту про умовно-дострокове звільнення Вітішка. Місяць тому обласний суд Тамбовської області задовольнив скаргу еколога на відмову у пом’якшенні покарання, визнавши незаконною постанову районного суду.

Захисники і соратники Євгена Вітішка переконані: поведінка судів щодо нього змінилася після того, як перед президентом Росії Володимиром Путіним за еколога заступилися правозахисники.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Євгена Вітішка у список політв’язнів. Amnesty International визнала його в’язнем сумління.

XS
SM
MD
LG