Доступність посилання

ТОП новини

ЛГБТ-активісти під Радою вимагають ухвалення антидискримінаційних норм


Під стінами Верховної Ради України триває акція, учасники якої вимагають від народних депутатів підтримати 10 законопроектів, покликаних лібералізувати візовий режим України з країнами Європейського союзу. Серед вимог – внесення антидискримінаційних норм до Трудового кодексу України. Відтак, частина активістів прийшли на акцію з символікою ЛГБТ-спільноти і з відповідними плакатами.

«Я є відкритим геєм, тому виступаю саме за цей закон. Це найбільш наболіла тематика для нашої спільноти, через те, що всі 25 років наші права – права людини, відштовхувались на задній план і нам вже набридло мовчати. Нас завжди годували обіцянками, що ще не настав час і права людини не на часі. Вже на часі. Ми вже готові боротися за свої права. Ми і були готові, але тепер будемо робити це відкрито», – розповів у коментарі Радіо Свобода учасник акції Юрій Йорський.

5 листопада Верховна Рада в першому читанні ухвалила новий Трудовий кодекс. За це проголосували 258 народних депутатів при необхідних 226. При цьому народний депутат Ірина Геращенко від фракції «Блок Петра Порошенка» виступила за внесення антидискримінаційної норми до тексту законопроекту. Проте документ ухвалили без врахування цієї пропозиції.

XS
SM
MD
LG