Доступність посилання

ТОП новини

Захист спростовує заяви російських військових Александрова і Єрофеєва про безробіття


Юрій Грабовський
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Юрій Грабовський

Адвокати російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва заявляють, що їхні підзахисні назвали себе безробітними помилково.

Як зазначила сторона захисту, підсудні працюють у народній міліції угруповання «ЛНР».

Адвокати проситимуть суд уточнити питання щодо місця роботи, з урахуванням перекладу.

10 листопада Голосіївський райсуд Києва почав розглядати по суті справу двох російських військових, затриманих на Донбасі. Александров і Єрофеєв, які раніше називали себе російськими військовими і були затримані навесні на сході України, сьогодні в суді заявили, що є безробітними.

Адвокат Александрова Юрій Грабовський пояснив це журналістам неточністю перекладу.

«Питання є в певному дефекті перекладу. Перекладач не є юристом. Переклали так: «Де ви зараз працюєте?». Якщо б стояло питання, ким працювали під час затримання, це було б інше питання. Вони працювали за контрактом у народній міліції «ЛНР». Є відповідні документи з цього приводу. Тому ми будемо просити суд уточнювати питання щодо місця роботи більш детально з урахуванням того, що відбувається переклад», – розповів Грабовський.

Також адвокат Єрофеєв Оксана Соколовська пояснила, що її підзахисний мав на увазі, сказавши, що є безробітним.

«Він не розуміє, чого його називають військовим Російської Федерації. Він зазначив, що він безробітний. У чоловіка немає юридичної освіти. Він говорить як звичайний громадянин своєї держави. Він дійсно зараз не працює, ось і вважає себе безробітним. Хоча я впевнена, що його ніхто не звільнив, в тому він є діючий військовослужбовець луганської народної міліції», – наголосила Соколовська.

Адвокати пропонували перейти у виступах під час засідання на російську мову, але в суді зазначили, що для підсудних надали перекладача.

Розгляд справи російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва продовжиться 17 листопада.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називали себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В Україні російських військових звинувачують в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG