Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти у Донецьку накопичують бронетехніку – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У двох районах Донецька бойовики накопичують бронетехніку, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Буквально зараз я отримав оперативну інформацію, що у Донецьку, у Київському і Куйбишевському районах, відбувається накопичення бронетехніки, яка б мала бути відведена вже далеко. Це вже сигнал того, що ця техніка підводиться. Інформація вже не приховується бойовиками. Це означає, що дійсно йде нарощування і ми готові до цього, розвідка працює», – сказав Андрій Лисенко.

За словами речника, з кожними днем сепаратисти потроху нарощують інтенсивність обстрілів і використовують озброєння, яке б мало бути відведене згідно з мінськими домовленостями. На його думку, бойовики не збираються дотримуватися режиму тиші.

«Якщо п’ять днів тому спостерігалося використання лише стрілецької зброї, то зараз ми фіксуємо міномети калібром 82 і 120 міліметрів та використання БМП-2», – розповів Андрій Лисенко.

У прес-центрі штабу АТО у вівторок вранці повідомляли про те, що бойовики з 18-ї години вечора понеділка і до перших годин вівторка 33 рази обстріляли позиції ЗСУ.

За даними штабу, обстріли тривали на донецькому, артемівському, маріупольському напрямках із використанням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під вогонь бойовиків потрапили населені пункти Піски, Опитне, Мар’їнка, Авдіївка, Красногорівка, околиці Невельського, Кам’янки, Широкина, а також Верхньоторецьке, Попасна, Богуславське.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах пишуть, що ЗСУ обстріляли донецький аеропорт, під вогнем опинився район «Вольво-Центру» на околиці Донецька. Крім того, у «ДНР» заявили, що Збройні сили України зосередили в зоні конфлікту «бойові вертольоти, артилерію і танки».

Вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в обстрілах.

XS
SM
MD
LG