Доступність посилання

ТОП новини

Рада призначила місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську 29 листопада


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада призначила голосування на місцевих виборах в Маріуполі та Красноармійську на 29 листопада.

За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 233 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Перед цим депутати здійснили кілька невдалих спроб ухвалити законопроект. Спікер Верховної Ради кілька разів ставив цей документ на сигнальне голосування, поки законопроект не набрав необхідної кількості голосів.

Раніше ЦВК звернулася до Верховної Ради України і запропонувала призначити місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську на 15 листопада 2015 року.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Проте у Маріуполі та Красноармійську вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій. Міліція відкрила кримінальне провадження через зрив голосування на місцевих виборах у Маріуполі 25 жовтня.

У парламентській коаліції тривали дискусії щодо дати місцевих виборів у цих містах зокрема «Батьківщина» і «Самопоміч» пропонували перенести вибори у Маріуполі та Красноармійську на наступний рік.

Також у Раді «Опозиційний блок» зареєстрував законопроект про призначення виборів в Красноармійську та Маріуполі Донецької області на 15 листопада.

15 листопада пройде другий тур виборів мерів у тих містах, де жоден з кандидатів не набрав більше ніж 50% голосів виборців 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG