Доступність посилання

ТОП новини

Росія: батьків померлого таджицького хлопчика силою доставили до лікарні


Заріна Юнусова
Заріна Юнусова

У Петербурзі у вівторок, 10 листопада, поліцейські силою доставили до Боткінської лікарні для здачі аналізів батьків померлого таджицького хлопчика Умаралі – Рустама Назарова і Заріну Юнусову.

Як повідомив Радіо Свобода їх адвокат Юрій Сєров, у будинку Назарова і Юнусової поліцейські з’явилися о 7 ранку. Адвокат зазначає, що поліцейські діяли без жодних підстав, ніяких повісток вони не мали.

«Рустам Назаров повідомив мені у телефонній розмові, що співробітники поліції намагалися силою змусити подружжя здати кров, але вони відмовилися. Їм постійно погрожували порушити кримінальну справу через відмову здати зразки крові. Досі нам, адвокатам і батькам Умаралі, не були надані результати судово-медичної експертизи та постанови про її призначення. Також не надана можливість поставити питання судовим експертам і включити до складу експертної комісії експертів з боку потерпілих, що передбачено законом. Інформація у ЗМІ про діагноз Умаралі досі документально не підтверджена. Ні ми, захист, ні батьки Умаралі, ні навіть слідчий, який веде цю справу, не бачили офіційного висновку судово-медичної експертизи» – говорить адвокат Юрій Сєров.

Раніше у листопаді з посиланням на результати судово-медичної експертизи з’явилася інформація, що смерть Умаралі Назарова настала через генералізовану вірусну інфекцію, яка ускладнилася розвитком легенево-серцевої недостатності.

5-місячна дитина померла у петербурзькій лікарні у ніч на 14 жовтня, за кілька годин після того, як його розлучили з матір’ю, затриманою поліцейськими за порушення міграційного режиму.

Батьки Умаралі не вірять висновкам судмедекспертизи, відзначаючи, що досі не розуміють, як могла померти дитина, нічим до цього не хвора.

Загибель Умаралі Назарова викликала великий суспільний резонанс. Серію одиночних пікетів провели з вимогою всебічного розслідування у Петербурзі активісти групи «Права для всіх».

Порушено кримінальну справу про заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов’язків.

XS
SM
MD
LG