Доступність посилання

ТОП новини

Безлеру оголосили підозру в умисному вбивстві – Аброськін


Один з лідерів бойовиків Ігор Безлер грає на гітарі, Горлівка, 31 жовтня 2014
Один з лідерів бойовиків Ігор Безлер грає на гітарі, Горлівка, 31 жовтня 2014

Начальник головного управління Національної поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін повідомляє, що правоохоронці оголосили колишньому ватажку сепаратистів угруповання «ДНР» у Горлівці Ігорю Безлеру підозру у вчиненні умисного вбивства за попередньою змовою з групою осіб.

«10 листопада 2015 року Ігорю Безлеру 1965 року народження, який вже перебуває у розшуку за статтею 258, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених пунктом 3, 12 частини 2 статті 115. Таким чином, крім злочинів, пов’язаних з тероризмом, з сьогоднішнього дня злочинець Ігор Безлер оголошений у розшук за злочин загальнокримінального характеру – за вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб», – написав Аброськін на своїй сторінці у Facebook у вівторок увечері.

У липні 2014 року в інтернеті з’явилося відео, на якому Безлер допитує українського полоненого Олексія Кудрявцева, нагадує Аброськін.

«Після допиту свідків і очевидців, які перебували в один час з Олексієм у полоні у бойовиків у Горлівці, встановлено, що Безлер розстріляв Кудрявцева», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Минулого року суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури та дав дозвіл на затримання колишніх представників угруповання «ДНР» Ігоря Гіркіна й Ігоря Безлера («Біса»).

Прокуратура розпочала процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправки, Володимира Рибака та Івана Дяковського.

Ігор Безлер – один із керівників бойовиків. У ЗМІ з’явилася інформація про начебто загибель Безлера, однак у липні у МВС повідомили, що він перебуває в Росії.

XS
SM
MD
LG