Доступність посилання

ТОП новини

На Волині триває суд над бійцями АТО з 51-ї бригади


Справа бійців 51-ї ОМБР «просунулася» на вісім томів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

У місті Володимир-Волинський триває суд над військовими з Волинської області зі складу 51-ї окремої механізованої бригади. Цих бійців АТО звинувачують у відмові від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, до пізнього вечора 10 листопада суду розглянув лише вісім із 27 томів справи.

Сторону обвинувачення представляє прокурор військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України Владислав Зубков.

Частини оригінальних документів, витребуваних адвокатами через суд, прокурори досі не надали. У четвертому і п’ятому томах містилися лише копії, проти розгляду яких заперечили захисники.

Адвокати вважають, що через ненадання оригіналів прокурори з незрозумілих причин затягують судове засідання. Один із захисників, Сергій Гришко, припустив, що черезневідповідні або недостатні доказипрокурори виявляють солідарність із обвинувачуваними.

Адвокати заявили, що також витребують у запорізькій частині відомості про проходження військової лікарської комісії. Вони звернули увагу суду, щодокументи про первинний медичний оглядбійців на час мобілізації відсутні.

Засідання продовжиться 8 грудня. Звинувачувані у справі бійці перебувають на волі і мають посвідчення учасників АТО.

З 42 бійців, які наприкінці липня 2014 року потрапили на територію Росії, рятуючись від інтенсивних обстрілів, більше половини не визнають своєї провини і наполягають, що командування полишило їх напризволяще, відтак вони захищали своє право на життя. Частина звинувачуваних військових підписали з прокуратурою угоду про визнання вини й отримали умовний термін покарання.

XS
SM
MD
LG