Доступність посилання

ТОП новини

Київ цінує солідарність і допомогу Варшави – Порошенко у вітанні до Дня незалежності Польщі


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ високо цінує солідарність і допомогу, яку Польща надає у відстоюванні українського суверенітету і територіальної цілісності. Про це йдеться у вітанні з нагоди Дня незалежності Польщі 11 листопада.

«Для України, яка зіткнулася із серйозними викликами та випробуваннями приклад Польщі має надзвичайно важливе значення. Адже завдяки незламності духу, згуртованості та наполегливій праці польський народ не лише відродив свою державу, але й зробив її взірцем успішного розвитку і процвітання в об’єднаній Європі», – йдеться у вітанні українського президента.

Порошенко також наголосив на допомозі, яку Польща надає Україні у процесі втілення внутрішніх реформ, і висловив сподівання, що українсько-польські відносини надалі поглиблюватимуться.

Напередодні посол України в Польщі Андрій Дещиця разом з дипломатами заспівав польський гімн мовою оригіналу та українською під акомпанемент бандури.

У Польщі 11 листопада відзначають національне свято День незалежності від Російської імперії, Королівства Прусії та Австрійської імперії в 1918 році.

XS
SM
MD
LG