Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко,
Андрій Лисенко,

За минулу добу на Донбасі український військовий загинув, 5 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора бойовики здійснили обстріли українських позицій біля прикордонного села Болотене у Станично-Луганському районі, сепаратисти використовували стрілецьку зброю, а також 82-міліметрові міномети.

«Протягом дня противник неодноразово відкривав вогонь по наших позиціях під Горлівкою у Зайцевому та Майорську. При цьому тричі бойовики застосували 82-міліметрові міномети, які розташовані безпосередньо у житлових кварталах, що прилягають до лінії зіткнення», – зазначив він.

Лисенко зазначив, що біля Донецького аеропорту і Мар’їнки провокації бойовиків тривають, де сепаратисти переважно ведуть неприцільний вогонь у світлу пору доби, не застосовуючи важкого озброєння.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що українські силовики 10 разів порушили режим тиші,а бойовики угруповання «ЛНР» заявляють, що сили АТО зосереджують заборонене мінськими домовленостями озброєння біля лінії зіткнення.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG