Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала ще одного чиновника режиму Януковича через земельні махінації


СБУ затримала колишнього заступника начальника Держуправління справами (ДУС) та екс-директора ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василя Гулика, що є підозрюваним у справі про незаконну передачу земель у користування Віктору Януковичу, повідомляє сайт відомства.

«Гулик був одним із спільників Януковича при незаконному заволодінні ним землями Межигір’я і Сухолуччя. Також він у 2007-2010 роках очолював товариство з обмеженою відповідальністю «Київуніверсалсервіс», через яке протиправно переводилися у готівку кошти, у тому числі й державні. За рахунок виведених у «тінь» грошей товариство обслуговувало Межигір’я», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, Гулика доставили до Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій.

7 листопада СБУ повідомила про затримання у справі щодо земельних махінацій колишнього директора ТОВ «Дім Лісника» Юрія Булави.

Василь Гулик і Юрій Булава разом із ще кількома особами (серед яких і соратниця Віктора Ющенка Віра Ульянченко) є фігурантом справи ГПУ щодо незаконної передачі земель «Сухолуччя» (мисливських угіддь площею понад 17 гектарів у Вишгородському районі Київщини – ред.) екс-президентові Віктору Януковичу. Їх підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 5-ю статті 191-ї Кримінального кодексу України за фактом незаконного заволодіння з використанням службового становища державним майном в особливо великому розмірі.

XS
SM
MD
LG