Доступність посилання

ТОП новини

Росія штучно заселяє окупований Крим росіянами – Чубаров


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявляє, що нині відбувається штучне заселення окупованого Криму росіянами. Про це він заявив журналістам у середу в парламенті.

«Російська Федерація проводить політику штучного заселення Криму. З одного боку, вона буде витісняти те населення, яке вона вважає нелояльним – в першу чергу, кримських татар, які залишаються вірними Україні, а також тих, хто не приймає окупацію. З іншого боку, під різними приводами буде збільшувати населення материка», – сказав Чубаров.

За його словами, тенденція заселення Криму росіянами вже помітна у силових органах півострова.

«Зараз вже на офіційному рівні обговорюється питання, що в Криму не вистачає 10 тисяч управлінських кадрів. Отже, окупанти штучно змінюють демографічний, етнічний і релігійний склад території, яку вони окупували», – сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Росія анексувала Крим навесні минулого року. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG