Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко планує переконати фракції коаліції підтримати «антидискримінаційну норму»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко має намір переконати всі фракції коаліції підтримати антидискримінаційну поправку.

«Тайм-аут, що є в цьому питанні до завтра, я маю намір використати, щоб переконати всіх тих, хто завтра повинен завершити процес законодавчих змін, які відкривають Україні дорогу в безвізовий режим з Європейським Союзом», – сказав він на зустрічі з новообраними мерами.

Він вважає дивним, що необхідний закон не голосують учасники коаліції, які зафіксували в коаліційній угоді зобов’язання щодо європейської інтеграції й безвізового режиму з ЄС.

«Політичні сили, такі сучасні й прогресивні, раптово впадають у дрімучі забобони й стереотипи антиєвропейської пропаганди», – наголосив Порошенко.

Депутати знову розглянуть антидискримінаційну поправку (законопроект № 3442). Про це свідчить проект постанови про внесення змін до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

10 листопада Верховна Рада продовжила розгляд законопроектів з так званого «безвізового пакету», зокрема депутати ухвалили чотири законопроекти.

При цьому депутати не змогли внести «антидискримінаційну» норму до Кодексу законів про працю України. Законопроект № 3442 забороняє будь-яку дискримінацію у сфері праці, зокрема порушення «принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, ґендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, участі у страйку».

Раніше, 5 листопада, Рада в першому читанні ухвалила новий Трудовий кодексу. Проте тоді депутати не внесли цю антидискримінаційну норму до тексту законопроекту.

5 листопада депутати ухвалили лише 5 із 13 законопроектів з так званого «безвізового пакету», необхідних для лібералізації візового режиму з Європейським союзом (4 були ухвалені раніше).

XS
SM
MD
LG