Доступність посилання

ТОП новини

Україна зупинить імпорт електроенергії з Росії у середу-четвер – Демчишин


Володимир Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості України
Володимир Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості України

Україна зупинить імпорт електроенергії з Росії упродовж середи-четверга поточного тижня. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин після засідання уряду в середу.

«Сьогодні день ще не закінчився. Я думаю, сьогодні-завтра...Там поки що завершують роботи по Рівненській станції, по Хмельницькій, Чорнобильській. Сьогодні-завтра це станеться», – повідомив Демчишин.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості раніше повідомили, що в січні-жовтні 2015 року Україна скоротила споживання електроенергії порівняно з аналогічним періодом 2014 року на 12%. Найбільше (на 18%) скоротила споживання електрики промисловість.

Раніше відмову від російської електроенергії Володимир Демчишин назвав «технологічним кроком, пов’язаним з підключенням енергоблоку №3 Рівненської АЕС».

30 грудня 2014 року Україна і Росія підписали два контракти на постачання електроенергії.

За даними Міністерства енергетики Росії, були укладені угоди між компаніями «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з Росії до України. Річний контракт набрав чинності 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок об’ємом до 1500 мегават. Також з метою безперебійного енергопостачання Криму укладена й угода між дочірньою структурою «Інтер РАО» – Центром здійснення розрахунків і «Укрінтеренерго».

XS
SM
MD
LG