Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: під час протестів у Кабулі поранені 7 людей


Претести проти вбивства хазарейців у Кабулі, Афганістан, 11 листопада 2015
Претести проти вбивства хазарейців у Кабулі, Афганістан, 11 листопада 2015

В Афганістані під час сутичок між поліцією та протестувальниками були поранені 7 людей, повідомляє міністерство охорони здоров’я Афганістану.

Протести у Кабулі відбулися у середу, 11 листопада. Тисячі афганців вийшли на вулиці афганської столиці на знак протесту проти вбивства семи етнічних хазарейців. Сьогодні їх хоронини.

За повідомленнями, протестувальники намагалися перелізти через паркан президентського палацу. Після цього поліція відкрила вогонь у повітря.

Президент Афганістану Ашраф Гані після сутичок виступив з телезверненням. Він звинуватив «ворогів Афганістану» у намаганні розділити країну на міжетнічному ґрунті.

«Біль нації – мій біль», – сказав Гані. Він назвав вбивство хазарейців «бідою для всього Афганістану». За його словами, влада «не матиме милосердя» до винних у вбивствах.

Четверо чоловіків, дві жінки і дитина були знайдені обезголовленими 7 листопада в південно-східній провінції Забул. Вони були викрадені в сусідній провінції Газні близько шести місяців тому.

7 листопада у провінції Забул виявила тіла 7 хазарейців, викрадених минулого місяця у провінції Газні.

Упродовж останнього місяця у провінції Забул тривають сутички між місцевими племенами. Голова провінції Забул Мохаммад Анвар Ісхакзай звинуватив у страті хазарейців бойовиків «Ісламської держави», які мають зв’язки з однією з течій угруповання «Талібан».

XS
SM
MD
LG