Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про ескалацію конфлікту на Донбасі


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сепаратисти продовжують ескалацію конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу, від ранку бойовики вели провокаційний вогонь по позиціях українських військових з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Чотири рази були обстріляні Опитне, тричі – Авдіївка, двічі – Мар’їнка, а також Піски та Новгородське. По Новгородському російсько-терористичні найманці вели прицільний вогонь», – йдеться у повідомленні.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що ввечері українські військові почали обстріл села Спартак біля Донецька, а бойовики угруповання «ЛНР» заявляють, що сили АТО зосереджують заборонене мінськими домовленостями озброєння біля лінії зіткнення.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG