Доступність посилання

ТОП новини

Депутати міськради старого скликання залишили Дніпропетровськ без перейменувань


Пам'ятник Леніну у Дніпропетровську, 11 листопада 2015 року
Пам'ятник Леніну у Дніпропетровську, 11 листопада 2015 року

Депутати Дніпропетровської міської ради не внесли до порядку денного останньої сесії своєї каденції питання про перейменування вулиць на виконання закону про декомунізацію. Остання, 70-а, сесія Дніпропетровської міськради цього скликання відбулась у середу, 11 листопада.

Попри оприлюднення проекту рішення про демонтаж пам’ятників радянського періоду на сайті міськради, міська рада не внесла його до порядку денного. Відмовились депутати й вносити свої рекомендації щодо перейменування міста.

Терміни для ухвалення цих рішень, визначені законом, спливають 21 листопада.

Однак, за словами виконувача обов’язків міського голови Галини Булавки, її повноваження дозволяють самій підписати розпорядження про перейменування тих вулиць, назви яких узгодила комісія з питань топоніміки і жителі самих вулиць, текст відповідного розпорядження вже є.

«Якщо депутати міської ради до 21 листопада не ухвалять рішення з перейменування вулиць, скверів, провулків, нові назви яких були узгоджені з жителями і комісією на громадських слуханнях, то я як голова комісії з перейменування готова в рамках закону підписати розпорядження про перейменування. Депутати, напевно, вже не визначаться з цим питанням», – сказала Галина Булавка.

За офіційними даними, у Дніпропетровську підлягає перейменуванню понад 300 вулиць, більшість районів міста й саме місто. Рішення щодо нових назв вулиць мала ухвалити міська рада до 21 листопада, а рішення щодо назви міста – Верховна Рада України.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського режимів.

XS
SM
MD
LG