Доступність посилання

ТОП новини

Українські ВМС поповнилися броньованим артилерійським катером


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

У Києві у середу, 11 листопада, спустили на воду новий броньований артилерійський катер класу «Гюрза-М».

«Вперше ВМС отримують два броньованих артилерійських катери, які за своїми характеристиками відповідають кращим стандартам морських суден цього класу. Один з цих бойових катерів ми сьогодні спускаємо на воду. У ньому надійна броня і потужна зброя поєднуються з маневреністю і швидкістю», – сказав на церемонії спуску катера секретар РНБО Олександр Турчинов.

«За планом переозброєння, початок поставок катерів такого класу мало відбутися ще 10 років тому. Але ті, хто свідомо розвалили наш сектор безпеки та оборони, заморозили і цей важливий для обороноздатності України проект», – наголосив секретар РНБО.

Малий броньований артилерійський катер класу «Гюрза-М» побудований заводом «Ленінська кузня» на замовлення Міністерства оборони України.

Катер планується запустити у серійне виробництво для потреб Військово-морських сил України. Цей катер відповідає стандартам ЄС та НАТО.

Водотоннажність «Гюрза-М» – 51,1 тонни, крейсерська швидкість – 25 вузлів, екіпаж – 5 осіб, дальність автономного плавання – 900 миль.

XS
SM
MD
LG