Доступність посилання

ТОП новини

Рада зобов’язала Антимонопольний комітет публікувати свої рішення


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Депутати Верховної Ради України ухвалили у другому читанні і в цілому законопроект, що зобов’язує Антимонопольний комітет упродовж 30 днів публікувати на сайті свої рішення. За це проголосували 263 народних депутати, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Публікації підлягають такі види рішень: заяви і справи на концентрацію та узгоджені дії; справи про порушення економічної конкуренції, а також справи про недобросовісну конкуренцію.

Водночас АМКУ при публікації має враховувати «інформацію, публікування якої може завдати шкоду учасникам і третім особам».

«Проектом цього закону пропонується запровадити процедуру громадського контролю за діяльністю Антимонопольного комітету. Зміни дозволять забезпечити прозорість і публічність діяльності Антимонопольного комітету, а з іншого боку зберігаються інтереси суб’єктів господарської діяльності про захист їхньої комерційної таємниці», – сказав голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

Цей закон передбачений в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, де Єврокомісія зобов’язана публікувати рішення про порушення конкуренції.

XS
SM
MD
LG