Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: ми ніколи не підтримаємо одностатеві шлюби


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запевняє, що український парламент не підтримуватиме одностатеві шлюби.

«Ми з вами виступаємо за сімейні цінності. Я чую якісь фейки, що в Україні можуть бути які-небудь одностатеві шлюби. Не дай Бог, щоб це відбулося. І ми ніколи не будемо це підтримувати», – заявив він під час розгляду в парламенті внесення антидискримінаційної поправки до трудового законодавства.

Спікер також наголосив на важливості зміцнення сімейних цінностей і допустив створення в уряді посади спеціального уповноваженого з питань сім’ї.

Водночас Гройсман наголосив, що ухвалення антидискримінаційної поправки дозволить запровадити безвізовий режим з Євросоюзом для українців, і вони зможуть безперешкодно подорожувати до країн ЄС.

«Ми доведемо світові і собі, що ми згідні і здатні виконувати свої зобов’язання перед світом, і ми готові бути частиною цивілізованого європейського світу», – сказав голова Верховної Ради.

Після цього депутати 234 голосами підтримали відповідний законопроект. Перед цим сьогодні було кілька провальних голосувань, не могли ухвалити антидискримінаційну поправку і на засіданні 10 листопада.

Ухвалення антидискримінаційної норми входить до пакета законопроектів з так званого «безвізового пакету», необхідних для лібералізації візового режиму України з Європейським союзом.

Верховну Раду України пікетують активісти, які закликають депутатів ухвалити всі закони, необхідні для безвізового режиму з Євросоюзом. Серед гасел мітингувальників: «Треба тиснути», «Час майже вийшов. Тисни». Деякі учасники акції також мають із собою символіку ЛГБТ-спільноти.

XS
SM
MD
LG