Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв пожежі в нічному клубі Бухареста зросла до 53


Рятувальники біля нічного клубу Бухареста, де сталася пожежа, 31 жовтня 2015 року
Рятувальники біля нічного клубу Бухареста, де сталася пожежа, 31 жовтня 2015 року

Кількість жертв пожежі в нічному клубі столиці Румунії, Бухареста, зросла до 53. Як повідомляють медики, у лікарні вранці 12 листопада померли ще двоє постраждалих.

На місці пожежі, що сталася 30 жовтня, загинули 26 людей. Після трагедії у Румунії почалися протести. Багато румунів звинуватили у масштабі трагедії владу, яка, на їхню думку, приділяє недостатньо уваги вимогам безпеки на різних обʼєктах.

4 листопада унаслідок масових протестів у відставку пішов премʼєр-міністр Віктор Понта й увесь його кабінет міністрів. У відставку також подав мер Бухареста Крістіан Попеску. Він заявив, що відчуває моральну провину через те, що сталося.

Поліція Румунії арештувала очільника району, в якому сталася пожежа, й двох співробітників мерії, які, за даними слідства, видали дозвіл на відкриття клубу без підтвердження пожежниками дотримання закладом заходів безпеки.

Президент Румунії Клаус Йоганніс доручив колишньому єврокомісару з питань сільського господарства Дачіану Чолошу сформувати перехідний уряд технократів.

XS
SM
MD
LG