Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку з бокубойовиків був обстріл поблизу села Трьохізбенка, сепаратисти використовували 82-міліметровий міномет.

«Бойові дії вчора велися південніше Горлівки та на західних околицях Донецька. При цьому противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети, ведучи неприцільний, «турбуючий» вогонь у бік позицій сил АТО», – зазначив Лисенко.

Речник АТО також повідомив, що одна провокація була біля села Богданівка, сепаратисти застосували стрілецьку зброю.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що вранці українські військові почали обстріл Донецького аеропорту з мінометів, а бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вониконтролюють, наразі не повідомляють.

Крім того, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала впродовж 10 листопада понад 90 вибухів поблизу Донецька.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG