Доступність посилання

ТОП новини

Біля Ради активісти вимагали від депутатів не гаяти часу і ухвалювати «безвізові» закони


Активісти під Радою «тиснули» на народних депутатів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

Активісти під Радою «тиснули» на народних депутатів

Біля Верховної Ради сьогодні зібрались активісти з вимогою до народних депутатів ухвалити законопроекти з так званого «безвізового» пакету.

Учасники заходу прийшли з годинниками в руках та транспарантами з написами «Тисни», «Нема часу пояснювати, голосуйте за поправки», «Час майже вийшов, тисни». Активісти влаштували арт-перфоманс, який покликаний нагадати депутатам, що громадськість їх контролюватиме.

«Ми плануємо підіймати громадську свідомість. Тому що, якщо ми не будемо контролювати депутатів. Вони як малі діти будуть відволікатись на свої потреби. Тільки у них потреби великі», – сказав Радіо Свобода один з ініціаторів акції «Тисни!» Сергій Моргунов.

Попередній провал розгляду «безвізових» законопроектів мобілізував людей «за рамками професійного громадського активізму», вважає народний депутат Сергій Лещенко.

Він зауважив, що подібні акції впливають на депутатів, особливо на молодих політиків, які більше зважають на громадську думку.

«Це найкраще, що могло з нами статися. Відчувається дихання громадянського суспільства. Нарешті я побачив, що на такі акції прийшли люди не лише тому, що це їхня громадська діяльність, але тому що це їхня громадянська позиція. В цьому різниця. Це не люди, які залучені у процес лобіювання якихось законів, а це люди, які відчувають, що це необхідно робити заради, спрощено сказано, кращого майбутнього. Поява імпульсу серед людей, які не є професійними громадськими активістами – це і є той позитив, який викристалізувався»,– сказав Радіо Свобода Лещенко. ​

«Час майже вийшов, тисни!»– громадськість тисне на владу під Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Серед чотирьох законів, що залишились неухваленими з «безвізового пакету», Верховна Рада України уже проголосувала за один, а саме за внесення до Кодексу законів про працю норми про протидію дискримінації. За відповідні зміни депутати віддали 234 голоси.

Раніше минулого тижня, а також під час засідання 10 листопада депутати не змогли ухвалити відповідні зміни.

XS
SM
MD
LG