Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила постанову про заходи до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада України ухвалила постанову «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (квітень 2016 року)». За проект постанови № 1477 проголосували 264 народних депутатів.

Зокрема документ доручає Кабміну забезпечити проведення пам’ятних заходів з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, оголошення 2016 року роком вшанування пам’яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків, звернення до парламентів та урядів країн – членів ООН і Європейського Співтовариства – щодо об’єднання зусиль з надання міжнародної допомоги у розв’язанні проблем подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Також уряду доручається у проекті закону про Державний бюджет України на 2016 рік передбачити видатки на фінансування заходів, пов’язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році. Тоді значну кількість людей відселили і створили зону відчуження. Чорнобильська АЕС повністю припинила роботу 2000 року.

XS
SM
MD
LG