Доступність посилання

ТОП новини

Суд постановив видворити з Росії матір померлого таджицького хлопчика


Заріна Юнусова
Заріна Юнусова

Міський суд російського Санкт-Петербурга ухвалив рішення про видворення з Росії за порушення міграційного законодавства громадянки Таджикистану Заріни Юнусової, матері померлого 5-місячного хлопчика Умаралі Назарова.

Суд відхилив доводи адвокатів жінки про те, що вона визнана потерпілою у кримінальній справі про смерть свого сина. Юнусова повинна залишити Росію протягом 15 діб.

13 жовтня Юнусову затримали за порушення міграційного законодавства співробітники поліції Росії. При затриманні у жінки забрали дитину. На наступний день, коли вона прийшла за сином до лікарні, їй повідомили, що він помер. За результатами судмедекспертизи, причиною смерті Умаралі Назарова стала вірусна інфекція, в результаті якої в дитини виникла серцева недостатність. Однак батьки померлого хлопчика не вірять цій версії, і заявляють, що дитина була здоровою.

10 листопада поліцейські насильно доставили батьків померлого хлопчика в лікарню, щоб вони здали кров. При цьому їм погрожували порушити кримінальну справу в разі відмови від здачі аналізів. Адвокати відзначають, що поліцейські діяли без жодних підстав, ніяких повісток до цього прислано не було. У результаті Рустам Назаров і Заріна Юнусова відмовилися здавати кров.

Смерть 5-місячного Умаралі Назарова викликала значний суспільний резонанс. Активісти правозахисних рухів провели в Санкт-Петербурзі серію одиночних пікетів з вимогою всебічного розслідування. За фактом загибелі хлопчика порушили кримінальну справу за статтею про заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов’язків.

XS
SM
MD
LG