Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: Рада може отримати висновки щодо «безвізових» законів за кілька днів


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Верховна Рада може отримати висновки експертів Єврокомісії щодо ухвалених законів з «безвізового» пакета протягом трьох-чотирьох днів. Про це заявив перший віце-спікер Андрій Парубій.

«Сьогодні вночі всі ці таблиці (до законів №3040 – Про національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних і інших злочинів, та №2540а – Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою уникнення корупційних ризиків при його застосуванні, №2541а – щодо удосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні – ред.) передали нашим зарубіжним експертам», – сказав він.

За його словами, висновок Єврокомісії очікується протягом найближчих днів.

«Я думаю, що протягом трьох-чотирьох днів ми вже зможемо отримати експертизу», – додав Парубій.

Він зауважив, що у разі якщо в експертизі будуть зауваження щодо цих законів, парламент зможе внести поправки.

Як повідомляли сьогодні депутати, Європейська комісія має надати попередні висновки щодо виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму 24 листопада.

21 і 22 травня у Ризі відбувся саміт учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство», на якому Україна сподівалася спочатку отримати безвізовий режим із ЄС, а потім хоча б визначену дату, коли він міг би бути запроваджений. У спільній заяві за підсумками саміту ЄС заявив про готовність надати безвізовий режим Україні та Грузії у разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року.

XS
SM
MD
LG