Доступність посилання

ТОП новини

На посаду антикорупційного прокурора претендують 24 людини – комісія


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На посаду антикорупційного прокурора претендують 24 людини. Про це заявила голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у антикорупційній прокуратурі Катерина Левченко.

За її словами, усього було подано 360 заяв і пакетів документів, до конкурсу допущені 282 людини, а до співбесід за результатами тестувань – 128 людей.

«12 листопада у приміщенні Національної академії прокуратури України розпочинається проведення співбесід з кандидатами, які у своїй заяві до участі у конкурсі в якості пріоритетних визначили посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, першого заступника і заступника. В першій хвилі співбесід мають взяти участь 48 людини. Співбесіди триватимуть до суботи (14 листопада) включно», – заявила вона.

Як раніше заявляв президент України Петро Порошенко, до 1 грудня в Україні почне працювати антикорупційна прокуратура.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Безстворення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Водночас створення антикорупційної прокуратури супроводжується звинуваченнями у непрозорості. Зокрема, за європейськими стандартами, членами таких комісій мають бути люди з бездоганною репутацією, моральним авторитетом та високим професіоналізмом. Проте, як заявляли експерти Центру протидії корупції, представники від ГПУ до комісії з відбору кандидатів на посади у антикорупційній прокуратурі таким критеріям не відповідає. У листопаді ГПУ змінила своїх представників.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG