Доступність посилання

ТОП новини

Заснована премія Магнітського до 6-х роковин його смерті


Сергій Магнітський
Сергій Магнітський

Напередодні шостих роковин смерті російського юриста Сергія Магнітського заснована міжнародна премія його імені. Про це повідомляє інтернет-ресурс, присвячений боротьбі з корупцією у Росії Law and Order in Russia.

Сергій Магнітський був заарештований через звинувачення у несплаті податків і помер 13 листопада 2009 року у російському слідчому ізоляторі «Матроська тиша», за офіційною версією, від серцевої недостатності. Справжні причини його смерті, як вважає родина Магнітського і правозахисники, полягала у «ненаданні медичної допомоги», жахливих умовах утримання і, можливо, умисних катуваннях.

На думку ділових партнерів Сергія Магнітського, він став жертвою змови з метою приховання виявлених ним податкових зловживань співробітників правоохоронних органів. Ім’я аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського стало символом свавілля та безвідповідальності російської правоохоронної системи.

Премія імені Сергія Магнітського буде присуджуватися у дев’яти категоріях, зокрема – за заслуги у галузі журналістських розслідувань, за досягнення у галузі захисту прав людини, за видатний внесок у глобальну кампанію «За справедливе розслідування справи Магнітського».

XS
SM
MD
LG