Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі заявляє, що не хоче бути прем’єром


М
М

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що не хоче і не буде прем’єр-міністром України.

«Я категорично заявляю, що не хочу ніякої посади, я свого часу відмовився від першого віце-прем’єрства України і не збираюся ставати прем’єром України, але я дуже хочу, щоб в Україні був уряд, який функціонує», – сказав він під час перебування в Івано-Франківську.

При цьому він заявив, що «є офіційний уряд і є неофіційний, який все контролює, є офіційні міністри, але є і конкретні «смотрящі» за конкретними галузями економіки, які все контролюють», і це потрібно змінювати.

Саакашвілі зауважив, що потрібно визнати наявність проблем.

«Обов’язково нам необхідне перезавантаження уряду, фундаментальна заміна уряду, нам потрібні нові люди. Все потрібно змінювати і більшу частину людей теж змінювати», – сказав глава Одеської ОДА.

У Кабміні наразі ці заяви Саакашвілі не коментували.

ЗМІ неодноразово називали Саакашвілі претендентом на посаду прем’єра України. Однак він заявляв, що не претендує на посаду глави Кабміну України, але критикував дії нинішнього прем’єра Арсенія Яценюка, який звинувачення відкидав.

У вересні Порошенко відповів на електронну петицію про призначення голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі прем’єр-міністром України. Він заявив, що «необхідною умовою призначення прем’єр-міністра України є особиста згода кандидата на цю посаду, а Саакашвілі з цього питання не висловлювався».

XS
SM
MD
LG