Доступність посилання

ТОП новини

Міграційна служба Росії хоче продовжити роботу пунктів для біженців з Донбасу на 2016 рік


Біженці з Донбасу в Росії, архівне фото
Біженці з Донбасу в Росії, архівне фото

Федеральна міграційна служба Росії підготувала проект постанови російського уряду, якою пропонується продовжити роботу пунктів тимчасового розміщення біженців з Донбасу на 2016 рік.

Як йдеться в повідомленні прес-служби відомства, проект постанови передбачає розміщення громадян України в пунктах тимчасового розміщення протягом періоду з 1 січня по 31 грудня 2016 року.

28 жовтня у Федеральній міграційній службі Росії також заявили, що всім громадянам України, які перебувають на російській території, упродовж листопада необхідно звернутися у службу для визначення правового статусу.

Упродовж останнього року громадяни України, незалежно від свого статусу, могли перебувати у Росії до 90 днів. Цей термін продовжувався кожні три місяці автоматично. Таке рішення Москва пояснювала напливом біженців з району бойових дій на Донбасі.

21 жовтня у Федеральній міграційній службі Росії повідомляли, що після 1 листопада у громадян України буде 30 днів для оформлення правового статусу на території Росії, а з 1 грудня щодо порушників будуть вживатися заходи адміністративного характеру, включаючи заборону в’їзду.

За даними ООН, у Росії перебувають 30 тисяч переселенців із Донбасу.

XS
SM
MD
LG