Доступність посилання

ТОП новини

США не мають згоди з Росією й Іраном щодо долі аль-Асада – Керрі


Джон Керрі
Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі заявляє, що Вашингтон як і раніше має розбіжності з Росією та Іраном про майбутнє сирійського президента Башара аль-Асада, як частини можливих домовленостей щодо завершення громадянської війни у Сирії.

У четвер, 12 листопада, під час виступу в Інституті миру США у Вашингтоні Керрі заявив, що ні мир, ні захист від екстремістського угруповання «Ісламська держава» не є можливими, якщо аль-Асад залишатиметься при владі.

«Ми досі працюємо з Росією та Іраном щодо вирішення питання щодо аль-Асада та його роль. Ми та наші партнери сподіваємося, що ми зможемо знайти дорогу вперед», – зазначив Джон Керрі.

Цей виступ Керрі з’явився перед переговорами щодо Сирії, які заплановані на 14 листопада у Відні, і у яких братимуть участь представники 17 країн.

Іран та Росія підтримують режим президента Сирії Башара аль-Асада. Наприкінці вересня Москва почала наносити повітряні удари у Сирії проти ісламістів, а також угруповань поміркованої опозиції.

Кремль заявляє, що урядові війська Сирії найбільш здатні протистояти угрупованню «Ісламська держава». А Вашингтон і його союзники звинувачують аль-Асада у війні з власним народом.

XS
SM
MD
LG