Доступність посилання

ТОП новини

Путін: загроза замороження конфлікту на Донбасі зберігається


Володимир Путін
Володимир Путін

Загроза перетворення Донбасу на заморожений конфлікт зберігається, заявляє президент Росії Володимир Путін.

«Як і раніше, зберігається загроза перетворення Донбасу на заморожений конфлікт. До цього веде політика Києва, що продовжує нарощувати блокаду південного сходу, не пускає туди ані продовольство, ані гроші, ліквідував там банківську систему, блокував експорт», – сказав президент Росії в інтерв’ю російському і турецькому інформаційним агентствам «Інтерфакс» і «Анадолу» у переддень саміту «Групи 20» в Антальї.

Путін заявив, що Росія «продовжує надавати підтримку Донбасу, який опинився в складній гуманітарної ситуації».

Він відзначив, що «ще на переговорах у вересні 2014 року сторони конфлікту домовилися не лише про перемир’я, а й про кроки щодо відновлення життєдіяльності регіону».

«Справедливості заради треба зазначити, що певні зрушення все-таки є: сторони відновили залізничне сполучення, що надає можливість доправляти донбаське вугілля до інших регіонів України; тривають роботи із налагодження електропостачання; опрацьовуються питання, пов’язані з відновленням системи водопостачання», – сказав Путін.

Росія заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу, і в усьому звинувачує Київ.

Росія також постійно вимагає від Заходу «тиску на Київ». На Заході ж наголошують, що в той час, як Україна намагається виконати мінські домовленості якнайповніше, їх не виконують і постійно порушують якраз Росія і підтримувані нею сепаратисти.

XS
SM
MD
LG