Доступність посилання

ТОП новини

Агітація публічних осіб за кандидатів і спад реклами в пресі – КВУ про другий тур виборів у Івано-Франківську


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України повідомила, що згідно з спостереженнями напередодні другого туру виборів міського голови Івано-Франківська 15 листопада у місті зафіксовано факти відкритої агітації публічними особами за окремих кандидатів і спад політичної реклами в пресі. Про це заявив журналістам керівник обласної організації КВУ Максим Лисюк.

«Якщо візьмемо виступи Гройсмана, Тягнибока – там була прихована агітація за різних кандидатів. Гройсман приховано агітував за Ігоря Насалика, Тягнибок відповідно агітував за Руслана Марцінківа», – повідомив Лисюк.

За його словами, під час приїзду Міхеїла Саакашвілі до Івано-Франківська не було кандидатів чи закликів підтримувати когось з кандидатів, попри заяви, що той прибув на запрошення Ігоря Насалика.

За даними КВУ, напередодні другого туру голосування в Івано-Франківську поменшало друкованої і паперової агітації, натомість стало більше зустрічей з виборцями і колективами.

Активісти підрахували, що кількість позитивних матеріалів у пресі про кандидатів Насалика і Марцінківа майже однакова, негативних – переважно щодо Насалика.

Водночас місцевий осередок громадянського руху «Опора» заявляє, що у наметах кандидатів у мери виявили листівки зі змістом маніпулятивного характеру, що не відповідають дійсності.

15 листопада в Івано-Франківську відбудеться другий тур голосування з виборів міського голови. Змагатимуться представник «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» Ігор Насалик та «свободівець» Руслан Марцінків.

XS
SM
MD
LG