Доступність посилання

ТОП новини

У Словаччині на місці катастрофи українського вертольота знайшли сьоме тіло


На місці катастрофи українського вертольота на сході Словаччини в перебігу пошукових робіт знайшли тіло сьомої жертви аварії, повідомили увечері у п’ятницю словацькі засоби інформації.

Цю інформацію також підтвердив агентству «Ройтерз» речник Міністерства внутрішніх справ Словаччини Іван Нетік.

Раніше говорили про шість загиблих, серед яких, за даними Державної прикордонної служби України, були чотири «вихідці з країн Південно-Східної Азії», серед них дві жінки, і двоє громадян України. Словацька ж поліція не стала уточнювати можливого громадянства й навіть статі перших шести загиблих, бо останки були в дуже поганому стані, і не виключала, що можуть бути знайдені й інші жертви катастрофи.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк заявляв, що вертоліт намагався летіти якомога нижче, щоб уникнути виявлення, вночі в умовах густого туману й через це й розбився. Це сталося після того, як вертоліт незаконно перетнув кордон із України до Словаччини ще в ніч на середу, 11 листопада, але уламки вертольота виявили лише у п’ятницю, 13 листопада, коли в місцевості неподалік міста Михалівці, кілометрів за 10 від кордону з Україною, спав туман.

Державна прикордонна служба України заявила, що, ймовірно, цей вертоліт Мі-2 використовували зловмисники для переправки незаконних мігрантів.

XS
SM
MD
LG