Доступність посилання

ТОП новини

У світі засудили напади в Парижі


У світі засудили напади, що сталися пізно ввечері у п’ятницю у столиці Франції і внаслідок яких убиті, за нинішніми повідомленнями, більше ніж 120 людей (станом на 03:25).

Зокрема, президент України Петро Порошенко заявив, що глибоко шокований трагедією в Парижі.

«Тероризм – наш спільний ворог. Солідарний із народом Франції», – написав він у твітері.

У США президент Барак Обама назвав насильство в Парижі «нападом на все людство». Він заявив, що ці напади не зламають цінностей свободи, рівності і братерства.

Він пообіцяв співпрацю США з Францією, щоб притягти винних до відповідальності, і посилити зусилля в боротьбі проти тероризму.

При цьому Міністерство внутрішньої безпеки США заявило, що наразі ніякої конкретної чи вірогідної загрози Сполученим Штатам немає.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що глибоко вражена нападами в Парижі, і висловила глибокі співчуття родинам жертв і всім парижанам.

Зі схожою заявою про глибокий шок через ці напади виступив і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ так само заявив, що Північноатлантичний союз вражений і підтримує французький народ. «Тероризм ніколи не переможе демократію», – написав він у твітері.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун засудив «мерзенні терористичні напади» в Парижі.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі її чинний голова, міністр закордонних справ Сербії Івица Дачич і генеральний секретар Ламберто Дзаннієр щонайрішучіше засудили ці напади і висловили співчуття потерпілим і їхнім родинам. Вони також висловили впевненість, що країни-члени ОБСЄ підтримують французів і поділяють спільну думку, що «ніякі політичні інтереси ніяк не можуть виправдати таких жахливих дій».

Пізно ввечері у п’ятницю в Парижі майже одночасно сталося відразу кілька нападів, унаслідок яких загинули десятки людей. Число жертв у повідомленнях весь час змінюється; на цей час говорять про понад 40 загиблих, але ці дані ще вочевидь зростуть.

Напади були здійснені, зокрема, в центрі Парижа біля одного з ресторанів чи в концертному залі, де відбувався рок-концерт – там, за повідомленнями, також захоплені десятки заручників. Також сталися вибухи в передмісті Парижа, місті Сен-Дені, поблизу стадіону «Стад-де-Франс», коли там відбувався футбольний матч. За повідомленнями, озброєні нападники ще можуть перебувати на паризьких вулицях.

На цей час відповідальності за напади ніхто на себе не взяв. Припускають, що може йтися про теракти з боку ісламістів.

XS
SM
MD
LG