Доступність посилання

ТОП новини

АТО: обстріли бойовиків тривали на всіх напрямках, біля Верхньоторецького відбувся бій


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що з шостої вечора п’ятниці бойовики здійснювали обстріли позицій ЗСУ на всіх напрямках, двогодинний бій відбувся біля Верхньоторецького. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

«Близько 20-ї години вечора в районі Верхньоторецького відбулося бойове зіткнення, яке традиційно завершилося втечею ворога з поля бою. При цьому в ході двогодинного бою російсько-терористичні війська застосовували не лише озброєння БМП-2, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а й 82-міліметрові міномети, які, відповідно до Мінських домовленостей, вже мали б бути відведені не лише української стороною, а і найманцями», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, під обстріли бойовиків потрапили також такі населені пункти і їхні околиці: Опитне, Піски, Мар’їнка, Новгородське, Новоселівці Другі,Красногорівка, Авдіївка, Майорськ, Ломакине, Новотошківське та Широкине.

Про поранених чи загиблих українських військовослужбовців не повідомляється.

Водночас сайти угруповання «ДНР» заявляють про обстріл ЗСУ Донецька, а також з посиланням на жителів заявляють про атаку на селище Спартак. При цьому, як стверджують сепаратисти, українські військові здійснювали обстріли з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. В угрупованні заявили також про підготовку обстрілів з боку ЗСУ горлівського напрямку.

Сайти угруповання «ЛНР» за останні години не місять повідомлень про порушення режиму тиші на Донбасі.

Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язане, зокрема, із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG