Доступність посилання

ТОП новини

Україна і світ очікують на рішучу реакцію G20 щодо боротьби із тероризмом – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (п) біля французького посольства у Києві разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим (л), 14 листопада 2015 року
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (п) біля французького посольства у Києві разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим (л), 14 листопада 2015 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що через учорашні теракти у Парижі країни «Групи двадцяти» (G20) мають дати рішучу реакцію щодо боротьби із тероризмом. Про це він сказав під час вшанування жертв паризьких терактів біля посольства Франції у Києві в суботу.

«Україна разом із Францією знає, що таке тероризм і диктаторські режими. Нас не залякати», – заявив Яценюк.

За його словами, Україна і світ мають об’єднатися задля покарання винуватців терактів.

«Україна, як велика частина європейської спільноти, зробить все можливе, щоб ті, хто вчиняють такі акти, були покарані. Ми сильні тільки тоді, коли ми є єдині», – додав Яценюк.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк разом з президентом Петром Порошенком та деякими членами уряду прийшли у суботу вранці до посольства Франції у Києві, щоб покласти квіти і запалити свічки в пам’ять про жертв терактів у Франції, які забрали життя щонайменше 137 людей, іще сотні були поранені.

10-й саміт «Групи двадцяти» (G20) запланований у турецькій Анталії на 15–16 листопада. Серед очікуваних тем саміту – боротьба з тероризмом, допомога біженцям, питання розвитку світової економіки, проблеми глобальної зміни клімату тощо.

XS
SM
MD
LG