Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська ТВК намагається не допустити зриву виборів міського голови – «Опора»


Дніпропетровська міська територіальна виборча комісія намагається не допустити зриву другого туру виборів міського голови Дніпропетровська. Про це 14 листопада ввечері поінформував довготерміновий спостерігач громадянської мережі «Опора» Денис Давидов.

За його даними, голова виборчої комісії Валентина Панкулич відмовляється ставити печатку на постановах комісії, а секретар Юлія Ільїна – відмовляється ставити підпис. У цій ситуації решта членів комісії намагаються знайти вихід, щоб не зірвався виборчий процес.

«Дніпропетровський міськвиборчком розділився сам у собі. 17 членів комісії проводять засідання в одній кімнаті. А голова та її люди, які раніше були членами комісії, зібралися в іншій, на вході до якої поставили бодігардів. Хоча обидва приміщення (420 та 421) закріплені за комісією. Роль одного з охоронців почергово виконують то секретар комісії Юлія Ільїна, то колишній член комісії Вікторія Зєвєлєва. До цієї кімнати не можуть потрапити деякі члени комісії, зокрема від партії «Свобода», натомість у ній перебувають люди, які не є членами комісії, зокрема Наталія Волок», – повідомив Денис Давидов.

Наразі члени комісії складають акт про відмову секретаря підписувати документи. Голова міської виборчої комісії Валентина Панкулич свого небажання брати участь у роботі комісії не коментує, однак називає засідання комісії без неї нелегітимним.

Водночас у штабах обох кандидатів, які претендують на посаду міського голови Дніпропетровська, у суботу зробили заяви про ймовірність зриву виборів зі взаємними звинуваченнями в підготовці цього зриву.

Наразі будівлю обласної ради, де працює міська ТВК, посилено охороняють правоохоронці.

Другий тур виборів міського голови Дніпропетровська має відбутися 15 листопада. У бюлетені залишилися два кандидати – Борис Філатов із партії «Укроп» та Олександр Вілкул із «Опозиційного блоку». У суботу, 14 листопада, в Дніпропетровську фіксували випадки прихованої політичної реклами, яка під формальні заборони не підпадає.

XS
SM
MD
LG