Доступність посилання

ТОП новини

Члени Дніпропетровської ТВК звертаються до ЦВК щодо заміни голови та секретаря комісії


Члени Дніпропетровської міської ТВК ухвалили рішення про звернення до ЦВК щодо заміни голови та секретаря комісії. Рішення ухвалене в ніч з суботи на неділю, 15 листопада, на засіданні комісії.

Згідно з оприлюдненою постановою комісії, через «систематичне невиконання покладених обов’язків» головою ТВК Валентиною Панкулич та секретарем Юлією Ільїною вирішено звернутись до ЦВК з проханням про їхню заміну.

До постанови члени комісії додали акти, складені за фактами невиконання обов’язків Панкулич та Ільїною.

12 членів комісії проголосували за постанову, один – проти, двоє – утримались. Зокрема, один із членів комісії заявив, що вважає Валентину Панкулич чинним головою комісії й виступає проти формулювання «систематичне невиконання обов’язків».

Члени комісії обговорили план дій на день виборів, зокрема, домовились на 8:00 зібрати всю інформацію про відкриття дільниць і бути готовими до термінових засідань комісії.

Вони також вирішили звернутись до правоохоронних органів з проханням допомогти «в поновленні доступу до печатки» виборчої комісії.

Раніше довготерміновий спостерігач громадянської мережі «Опора» Денис Давидов поінформував, що в міській ТВК стався розкол: голова виборчої комісії Валентина Панкулич відмовилась ставити печатку на постановах комісії, а секретар Юлія Ільїна – свій підпис. Члени комісії вирішили провести засідання без них, щоб не допустити зриву другого туру виборів міського голови.

Другий тур виборів міського голови Дніпропетровська має відбутися в неділю, 15 листопада. У бюлетені залишилися два кандидати – Борис Філатов із партії «Укроп» та Олександр Вілкул із «Опозиційного блоку».

XS
SM
MD
LG