Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці роблять «селфі» на дільницях, щоб обміняти їх на безкоштовні розваги


У день другого туру місцевих виборів жителі Дніпропетровська масово роблять «селфі» на виборчих дільницях, щоб потім обміняти їх на флаєри і взяти участь у безкоштовних розвагах, які пропонує ініціативна група «Голосуй активно! Вибирай!».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, свої фотопортрети біля виборчих дільниць роблять переважно люди молодого віку, рідше – старшого. Виборці не приховують, що потім збираються обміняти «селфі» на спеціальний флаєр, який можна буде обміняти на фестивалі «Вибірфест».

Водночас на окремих виборчих дільницях члени комісій розмістили нагадування для виборців, що зйомка в кабінках для голосування й фотографування виборчих бюлетенів з позначками заборонена законом.

Крім того, завдяки спеціальному флаєру на фестивалі вуличної їжі, що проходить сьогодні на площі Героїв Майдану у Дніпропетровську, можна безкоштовно випити глінтвейну та інших квестах.

За даними організаторів, флаєр також може бути вхідним квитком на низку недільних заходів – безкоштовну екскурсію містом, кулінарний майстер-клас, автограф-сесію футболістів «Дніпра», концерт та багато іншого.

За словами самих виборців, які вже скористались цими пропозиціями за «селфі» з виборчої дільниці, нічого погано в такому способі підвищення явки виборців немає.

Водночас у громадянській мережі «Опора» напередодні виборів Радіо Свобода заявили, що стимулювання виборців до участі у голосуванні таким чином не є порушенням законодавства, але несе певні ризики. Зокрема, люди, які не орієнтуються в законодавстві, будуть фотографувати свої бюлетені. Не виключено, що «штучне» стимулювання явки виборців певної вікової категорії може бути вигідним для одного з кандидатів.

За посаду міського голови 15 листопада на Дніпропетровщині змагаються у 5 містах – Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Павлограді та Нікополі. Зокрема, у другому турі виборів на посаду міського голови у Дніпропетровську претендують народні депутати Олександр Вілкул («Опозиційний блок») та Борис Філатов («Укроп»).

XS
SM
MD
LG