Доступність посилання

ТОП новини

У Києві середня явка виборців становить 9,1% – КМДА


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Станом на 12:00 у Києві середня явка становила 9,1% від загальної кількості виборців, повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

За його даними, найбільша явка зафіксована в Оболонському районі – 10%, найбільш низький показник станом на 12:00 – 8,1% (Печерський район).

Також Бондаренко повідомив, що серйозних правопорушень виборчого законодавства станом на 12:00 не зафіксовано.

«Є дані про незначні правопорушення, які стосуються різних ситуацій. Так, столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження у результаті конфлікту на дільниці в Дніпровському районі. Інцидент трапився між членами комісії та головою ДВК, яка прийшла на дільницю у стані сп’яніння та перешкоджала роботі комісії. Члени ДВК проголосували за відсторонення її від обов’язків та переобрали голову. Наразі робота цієї комісії продовжується в штатному режимі. Це єдина комісія, яка почала процес голосування із значною затримкою на території столиці», – зазначив Бондаренко.

Також зафіксували одну спробу фотографування виборчого бюлетеня у Дарницькому районі, ці дані внесені до єдиного реєстру правопорушень, додав він.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувається другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення).

Виборчі дільниці працюють з 8:00 до 20:00. Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше від 20 листопада.

XS
SM
MD
LG