Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі проголосували понад 27% виборців – міська комісія


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Станом на 16:00 у Запоріжжі, за даними міської виборчої комісії, у місті проголосувало 27,95 % виборців, представники КВУ прогнозують, що явка у місті складе близько 29 % виборців.

«Якщо брати всеукраїнські вибори, завжди у другому турі явка була вища відсотків на 30%. Люди міркували, що нащо робити щось у першому турі, я вже дочекаюсь другого туру і проголосую. У Запоріжжі все навпаки. Навіть за часів Ющенка у третьому турі була ще вища явка. А зараз люди не пішли, тобто вони чимось стурбовані. Вже ніч – не думаю, що у когось буде бажання в темноті шукати свою дільницю. Якщо явка на 16:00 – 27 %, ау першому турі вона була 42%, і ми не встигаємо набрати оберти при голосуванні, відповідно вона складе десь 29 %», – розповів голова обласної організації Комітету виборців України Роман П’ятигорець.

У другому турі виборів міського голови Запоріжжя змагаються представник пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка-Солідарність» Микола Фролов та самовисуванець, головний інженер комбінату «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувається другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). Вибори не проводяться в окупованому Криму і деяких районах Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG