Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК зобов’язала Дніпропетровський міськвиборчком виготовити нову печатку комісії – КВУ


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

ЦВК зобов’язала Дніпропетровську міську ТВК виготовити нову печатку комісії, повідомляє голова обласної організації Комітету виборців України Станіслав Жолудєв.

За даними Жолудєва, це рішення ухвалене через те, що «головою комісії за підтримки секретаря одноосібно була присвоєна печатка» і нову печатку треба виготовити, щоб «не відбувалося саботування виборчого процесу на вечірньому засіданні».

За його словами, відтак перша печатка, яка перебуває в руках голови ТВК, вважатиметься недійсною.

Жолудєв також пояснив, що рішення, ухвалені без голови комісії ТВК, легітимні, оскільки виборча комісія – колегіальний орган, і відсутність голови або секретаря ухваленню рішень не заважає.

У міськвиборчкомі Дніпропетровська підтвердили інформацію про необхідність виготовлення нової печатки. Наразі в ЦВК ці заяви не коментують.

У міській виборчій комісії Дніпропетровська триває конфлікт між головою виборчкому та іншими членами щодо заміни деяких ДВК і районних комісій. Голова міськвиборчкому Валентина Панкулич відмовилась ставити печатку під ухвалами виборчої комісії, а секретар комісії Юлія Ільїна – свій підпис. Відтак міська ТВК намагається організувати свою роботу без них.

Ще вночі члени ТВК звернулися до Центрвиборчкому з проханням замінити голову та секретаря комісії, однак відповіді із ЦВК досі не отримали. На брифінгу в Києві голова ЦВК Михайло Охендовський підтвердив лише, що таке звернення було.

За даними Комітету виборців України, на повторних виборах міського голови Дніпропетровська спостерігається нижча явка виборців, аніж у першому турі: станом на 14:00, проголосувало лише 15% виборців. У КВУ спрогнозували загальний показник явки в місті в межах 40%.

Водночас, за даними громадянської мережі «Опора», явка виборців у Дніпропетровську склала 35,7%.

За посаду міського голови 15 листопада на Дніпропетровщині змагаються у 5 містах – Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Павлограді та Нікополі. Зокрема, у другому турі виборів на посаду міського голови у Дніпропетровську претендують народні депутати Олександр Вілкул («Опозиційний блок») та Борис Філатов («Укроп»).

XS
SM
MD
LG