Доступність посилання

ТОП новини

Представники Меджлісу висловили співчуття французькому народові


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловлює співчуття послу Франції в Україні Ізабель Дюмон, Київ, 15 листопада 2015 року
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловлює співчуття послу Франції в Україні Ізабель Дюмон, Київ, 15 листопада 2015 року

Представники Меджлісу кримськотатарського народу на чолі з головою Рефатом Чубаровим 15 листопада поклали квіти до посольства Франції в Києві на знак співчуття французькому народові через теракти, що сталися 13 листопада в Парижі.

Чубаров зустрівся з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, також голова Меджлісу зробив запис у книзі співчуттів.

Як повідомляє кореспондент «Крим. Реалії», разом із Чубаровим французьке посольство відвідали координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель, координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Сінавер Кадиров, а також заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаев.

У Франції триває триденна національна жалоба. Відповідальність за атаки в Парижі взяло на себе угруповання «Ісламська держава». Жертвами терактів стали 129 людей, понад 350 були поранені, стані 99 із них оцінюється як критичний.

За даними прокуратури, семеро нападників, шестеро з яких згодом підірвали себе, а один був застрелений поліцією, діяли трьома групами. Вони були озброєні автоматами Калашникова і поясами з вибухівкою. Слідство не виключає, що у них були спільники, яким вдалося сховатися.

XS
SM
MD
LG