Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок»: ідея проведення другого туру виборів себе дискредитувала


В «Опозиційному блоці» заявляють, що ідея проведення другого туру виборів міських голів себе дискредитувала.

«Автори цієї ідеї припускали, що мери, які не обрані більшістю голосів, не мають достатньої легітимності. Тому потрібен другий тур. Але, судячи з явки, у людей немає бажання голосувати вдруге, оскільки вони вважають, що результати першого туру відображають їхню волю, а кандидати, що зайняли перші місця в цьому турі, вже повинні стати мерами. Тому ми бачимо дуже низьку явку у другому турі», – заявив народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін, слова якого цитує прес-служба партії.

Як повідомляють ЗМІ, в «Блоці Петра Порошенка» також вважають, що два тури виборів мера в містах з населенням понад 90 тисяч виборців «не виправдали себе». Зокрема, про це заявив перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко.

Раніше сьогодні голова ЦВК Михайло Охендовський припустив, що через низьку явку виборців на повторному голосуванні на місцевих виборах можуть скасувати проведення виборів мерів великих міст у два тури.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). За даними громадянської мережі «Опора», загальнонаціональна явка виборців склала 34%, під час голосування 25 жовтня явка була вищою на 12,6% і склала 46,6%.

XS
SM
MD
LG