Доступність посилання

ТОП новини

У російському Донецьку триває суд над Надією Савченко


Надія Савченко (праворуч) та її захисник Марк Фейгін, Донецьк, Ростовська область, Росія, 11 листопада 2015 року
Надія Савченко (праворуч) та її захисник Марк Фейгін, Донецьк, Ростовська область, Росія, 11 листопада 2015 року

У понеділок, 16 листопада в Донецьку Ростовської області Росії поновлюються слухання на судовому процесі у справі українського штурмана, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Учасники процесу очікують на появу в залі суду ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. На свідченнях цієї особи значною мірою будуються аргументи сторони обвинувачення. Плотницький раніше ухилявся участі в суді.

Плотницький під час полону Савченко керував загоном проросійських сепаратистів «Зоря», бійці якогоі схопили Савченко. Згодом вони тримали її кілька днів у Луганську. Саме за наказом Плотницького, вважає сторона обвинувачення, Савченко була відвезена до кордону з Росією і там відпущена.

Після цього, на думку обвинувачення, Савченко перетнула кордон під виглядом біженки і була затримана силовиками вже у Воронезькій області.

Савченко ці звинувачення заперечує. Вона говорить, що Плотницький передав її до рук співробітників ФСБ Росії. Тобто, наполягає захист Савченко, вона не порушувала закон про перетин кордону і була незаконно доставлена на територію Росії.

Надію Савченко у Росії звинувачують у співучасті у вбивстві двох російських журналістів в зоні бойових дій. Сторона обвинувачення стверджує, що вона була корегувальником вогню. Захист українки наполягає, що на момент загибелі російських журналістів Савченко вже перебувала в руках бойовиків угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG