Доступність посилання

ТОП новини

На виборах мера Дніпропетровська переміг Філатов – «Опора»


Кандидати на посаду мера Дніпропетровська Борис Філатов (ліворуч) та Олександр Вілкул
Кандидати на посаду мера Дніпропетровська Борис Філатов (ліворуч) та Олександр Вілкул

Про це свідчать результати паралельного підрахунку голосів. Похибка в підрахунку відсутня, оскільки це дані з усіх дільниць – Айвазовська

У другому турі виборів міського голови Дніпропетровська переміг кандидат від партії «Укроп» Борис Філатов, здолавши свого суперника Олександра Вілкула («Опозиційний блок»). Про це свідчать результати паралельного підрахунку голосів спостерігачів громадянської мережі «Опора», які працювали на всіх виборчих дільницях у Дніпропетровську, повідомила координатор виборчих і парламентських програм «Опори» Ольга Айвазовська у Facebook.

«Наступний результат повторного голосування 15 листопада: Борис Філатов – 53,76% (184724 – голоси в абсолютних числах), Олександр Вілкул – 46,24% (158897 – голоси в абсолютних числах)», – повідомила Айвазовська.

За її словами, похибка в підрахунку відсутня, оскільки це дані з усіх дільниць.

Раніше два різних екзит-поли розійшлися у даних щодо переможця на виборах міського голови Дніпропетровська 15 листопада.

Екзит-пол, проведений центром SOCIS, давав Борису Філатову 55,8% голосів виборців, а Олександру Вілкулу – 41,5%. Водночас експерти Українського інституту вивчення громадської думки казали, що у Вілкула 50,7% голосів виборців, у Філатова – 49,3%.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). За даними ЦВК, явка виборців склала 34,08%.

Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше 20 листопада.

XS
SM
MD
LG