Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман ініціює скликання робочої групи щодо ефективності норм закону про місцеві вибори


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що найближчим часом збере робочу групу у парламенті для аналізу виборчого законодавства, зокрема в частині, що стосується місцевих виборів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Хотів би відзначити, що відразу по свіжих слідах варто проаналізувати, як спрацював закон про місцеві вибори, його плюси і очевидні недоліки. Найближчим часом я зберу робочу групу, щоб на основі такого аналізу розпочати роботу над Виборчим Кодексом», – повідомив Гройсман.

Він висловив сподівання, що напрацювання відповідної робочої групи дозволять «позбутись практики переписувати виборче законодавство напередодні кожних виборів».

Напередодні голова ЦВК Михайло Охендовський припустив, що через низьку явку виборців на повторному голосуванні під час місцевих виборів 15 листопада невдовзі може бути скасовано норму про проведення виборів мерів великих міст у два тури.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувся другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення). За даними ЦВК, явка виборців склала 34,08%.

Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше 20 листопада.

XS
SM
MD
LG